Loď Florian bývala hasičským člunem HZS města Prahy

Nedávno jsem svým komentářem k modelářské akci v Příbrami tak trochu rozpoutal diskuzi s modelářským kolegou Rejskem kolem tohoto člunu. Věci se vyřešily. Nicméně následně jsem pojal nápad, že pro modeláře-maketáře hasičských lodí zveřejním mnou nalezené fotografie tohoto člunu (na I-netu), aby jim třeba pomohly při detailech stavby právě Floriana. Ten je totiž vděčným „národoveckým“ cílem pro stavbu jedné z mála českých hasičských lodí.

Nicméně české hasičské lodě toho jména byly dvě, jak je z obrázků zřejmé. Ostatní zveřejněné se týkají jen jedné verze, která je velmi hezká. Zveřejněné snímky odhalují i můj omyl v identifikačním čísle člunu: skutečné bylo šestimístné 107066.

Většina fotografií byla pořízena fotografy Tomášem Buchtelou a Romanem Půtou, kteří také uplatnili svá copyright práva. Pokoušel jsem se s nimi spojit ve věci dosažení jejich souhlasu ke zveřejnění fotografií výhradně pro shora uvedený účel. Bohužel se mi nikde na netu nepodařilo najít kontakt na jejich maily. Takže se autorům předem omlouvám a věřím v jejich velkorysost s přihlédnutím k ryze osvětovému účelu tohoto zveřejnění.

Napsat komentář