Kup dvě paštiky a máš obslužný člun zadarmo!

Dvě paštiky dají dohromady jeden obslužný člun – a vlastně zdarma.

Paní zakoupila v Kauflandu paštiku s husími játry v plastové krabičce. Již na první pohled použitý obal svědčil o pokusu vytvořit klamný dojem, že paštiky je mooooc. Nástrojem k tomu bylo víčko, které násobně překračovalo velikost spodní vaničky s obsahem, něco na způsob hřibu, ze kterého se dá jíst jen noha.

Nicméně věren své intuitivní metodě stavby lodí “jakémusi „sběru kostí“, jsem si všiml, že víčko obalu má tvar gumového nafukovacího člunu, ke kterému chyběla jen jeho spodní část. Dokonce to víčko bylo i  vhodně černé. Zasadil jsem se proto, aby obsah plastové krabičky byl rychle zkonzumován, což mne přesvědčilo, že i obsah je chuťově značně vzdálený deklarované paštice s husími játry. Nicméně i já jsem použil, bohužel jen k tíži nákladů domácnosti trik, kdy jsem obsah přesto vychválil s přáním, aby byla zakoupena ještě jedna paštika.To se povedlo, žel nejen mně, ale i Kauflandu, protože jsem byl příčinou 100% zvýšení tržeb u zboží, do kterého bych podruhé jinak ani nekopl..

Maje takto dvě víčka, mohl jsem přistoupit k realizaci záměru a slepit obě víčka proti sobě, když jsem předtím vhodně upravil samotnou vaničku tak, aby seříznutá vytvořila vnitřní stěny klubajícího se člunu. V jednom víčku jsem vyřezal otvor do člunu a druhé jsem nechal tak, tvoří spodní část člunu i s podlážkou.Pak už jsem jenom doupravoval základní celek, zbastlil jsem přívěsný „jakobymotor“,přepásal trup černými pásečky elektrikářské izolačky za účelem naznačení jednotlivých komor nafukovacího člunu, ještě před slepením jsem nainstaloval lanka na která hodlám člun zavěsit nad záď mého škuneru a také příčné sedací lavičky.Později doplněno o 2 pádla a uvazovací svinuté lano. Člun je sám 12cm dlouhý, s „motorem“ pak 14cm.

Řekl bych, že tvarově se mi výsledně povedl, nicméně mé staré chvějící se ruce spolu s přídavným poúrazovým třesem pomatlaly celek  lepidlem až tak, že jsem uvažoval, zda vůbec je člun hoden navěšení na loď. Pak jsem ale usoudil, že to pomatlání je podobné, jaké by vzniklo u opravdového člunu při opakovaném přistání na blátivý břeh Nového Skotska či jiných Blátonoh. Je také možno tvrdit,že člun byl ve službě již dlouhou dobu, což mu také nepřidalo. Takže pokud se mi podaří nějak esteticky vyřešit člunové jeřábky, tak se mnou přijde zákon a člun bude viset!

O tom, jak člun visí, si můžete přečíst zde.

Napsat komentář