Lodě pod vlajkami ve fotografii

Podobně jako se mi podařilo sestavit galerii obrazů lodí pod vlajkami, která představuje toto téma ztvárněné na obrazech různých malířů, pokusil jsem se o totéž s fotografiemi. Výsledek je podle mého názoru trochu hubený, protože objektivy fotoaparátů nebývají namířeny tak, aby dokumentovaly symbiózu lodí a vlajek, spíše jen velikost ňader pasažérek. A tak je většina snímků jen variantami vlajkosláv, protože to jediné je natolik pozoruhodné, že to přeci jen objektiv přiláká. Převážně tedy schází obrázky jen základně „ovlajkovaných“ lodí.

Nicméně i tak si dovoluji představit hubený výsledek mého pátrání, protože přeci jen dokazuje, že lodi a vlajky k sobě patří. Zejména při slavnostní výzdobě lodí, a samozřejmě i jako signifikant státní či registrační příslušnosti lodi.

Připojeno je i schémátko lodě, na kterém je zobrazeno žádoucí umístění jednotlivých druhů vlajek, což je myslím dosti názorná a užitečná pomůcka. Ta vhodně doplňuje můj text rubriky věnované signálním vlajkám, kde se o umístění vlajek a to nejen signálních, hovoří.

Napsat komentář