Jak na to? Jak se k nim dostat? Palubní historické ruční navijáky (spíše MŮJ INZERÁT – nyní již neaktuální)

Překročil jsem konečně a váhavě svůj Rubikon a zadal jsem známému P.D. výrobu trupu plachetní temžské barže, mého modelářské snu, jak jsem ji již v jiném mém článku nazval.Opět ale nehodlám stavět její maketu, ale loď, která by ducha barží zosobňovala.

Postupně sháním jednotlivé díly ke stavbě a zjistil jsem, že naprosto mimo mé síly jsou, pro stavbu nutné, historické ruční navijáky. A na tu loď bych jich potřeboval 6 kusů!! V příloze připojuji obrázky nejrůznějších takových navijáků. Netrvám na tom, aby na mém modelu byly právě takové, jaké na baržích byly. Prostě jen musí vypadat staře a mechanicky fungovat vč. zarážky proti samovolnému odmotání otěže. Velikostně na výšku by měly mít cca 3 cm.

Nyní k mému inzerátu: Zaplatím penězi nebo zčásti i naturálně vlajkami dle jeho výběru tomu, kdo mi takové, všechny stejné, navijáky (např. v Anglii) obstará či vyrobí. Výše ceny je pro mne až na druhém místě. Na prvním je archaický vzhled a funkčnost, protože naviják bude skutečně určité otěže napínat a povolovat. Případné nabídky či alespoň rady prosím na e-mail hubkove[uzenáč]seznam.cz

Zároveň, abych neotrávil širší část obecenstva mého webu, připojuji i pro ni v příloze obrázky takových navijáků. Ten obrázek dětí na táboře se stany a dvěma navijáky představuje skutečné navijáky těchto barží.

Napsat komentář