SENECKÝ MAJÁK, fotomomentky

Tato akce slovenských modelářů ze Sence proběhla nedávno. Pro tamní skvělou a modelářsky i IT velmi pokročilou modelářskou klubovou partu to byl první jimi pořádaný podnik.

Na vodní ploše skutečně trůnila atrapa majáku a i název akce se ukázal jako velmi vhodný: světlo jejich Majáku přitáhlo řadu slovenských i zahraničních modelářů. Akce byla organizačně i jinak nepochybně pořadateli zvládnuta na výbornou, o čemž svědčí řada pochvalných komentářů ze strany zúčastněných. Až nečekaný úspěch jejich první akce přivedl seneckou partu k úmyslu pořádat takovou akci tak 2x do roka. Já sám se jako smutnící modelář nad úbytkem volných sezvávaných poježdění po hladinách českých vod ve prospěch různých soutěží (které vyřazují z účasti jiné modeláře než ty pro jejichž kategorii je soutěž vypsána) domnívám, že k velké účasti seneckým pomohla právě jejich přímočará pozvánka, zvoucí tak nějak otevřeně „všechny lodě na vodu!“ (s nepatrnou diskriminací pro lomozníky a ty, kteří nechápou latinskou moudrost „festina lente“). U té přímočarosti bych se i rád zastavil: mám pocit, že řada českých takzvaných soutěží nakonec svým průběhem umožňuje volné poježdění a je s tím i počítáno. Ale z nějakého nakažlivého studu jsou tyto akce nazývány všelijak, jen aby to vypadalo soutěžně. A to řadu modelářů, kteří se rozhodně nepachtí po nějakém zápolení, spolehlivě odradí.

Ujal jsem se této drobné úlohy cosi o akci napsat proto, že tamní modeláři jsou mými „korespondenčními“ přáteli, se kterými si vzájemně dopisujeme o všem modelářsky možném. To, že byli a jsou snad mými spokojenými zákazníky ve vlajkách, se tak nakonec ukázalo jako podružná věc…

Jelikož není jisté, zda a kdy se tato úspěšná akce dostane i na stránky Mo-na-ka, rozhodl jsem se vám přeposlat kontakt/link na několik obrazových galerií z této úspěšné akce. Podívejte se na:

http://www.rcportal.sk/senecky-majak-pod98

Napsat komentář